Kakor för en bättre upplevelse

Vi använder s.k. enhetsidentifierare eller kakor (cookies) för att anpassa innehåll och annonser till dig som användare, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik för att bli ännu bättre. Vi använder cookies för marknadsföring, statistik och användarspecifika inställningar för att skapa en bättre upplevelse för dig. Här kan du både spara dina kakor och äta dem!

Anpassa kakor

Strikt nödvändiga cookies

Dessa cookies är nödvändiga för att ge dig tjänster som är tillgängliga via vår webbplats och för att du ska kunna använda vissa funktioner på vår webbplats.

Utan dessa cookies kan vi inte erbjuda dig vissa tjänster på vår webbplats.

Funktionscookies

Dessa cookies används för att ge dig en mer personlig upplevelse på vår webbplats och för att komma ihåg val du gör när du använder vår webbplats.

Vi kan till exempel använda funktionalitetscookies för att komma ihåg dina språkinställningar eller komma ihåg dina inloggningsuppgifter.

Spårningscookies

Dessa cookies används för att samla in information för att analysera trafiken till vår webbplats och hur besökare använder vår webbplats.

Till exempel kan dessa cookies spåra saker som hur länge du spenderar på webbplatsen eller de sidor du besöker, vilket hjälper oss att förstå hur vi kan förbättra vår webbplats för dig.

Informationen som samlas in genom dessa spårnings- och prestandacookies identifierar inte någon enskild besökare.

Inriktnings- och reklamcookies

Dessa cookies används för att visa reklam som sannolikt kommer att vara av intresse för dig baserat på dina surfvanor.

Dessa cookies, som serveras av våra innehålls- och/eller reklamleverantörer, kan kombinera information som de samlat in från vår webbplats med annan information som de självständigt har samlat in om din webbläsares aktiviteter över deras nätverk av webbplatser.

Om du väljer att ta bort eller inaktivera dessa inriktnings- eller reklamcookies kommer du fortfarande att se annonser men de kanske inte är relevanta för dig.

Cookies är små textfiler som kan användas av webbplatser för att göra en användares upplevelse mer effektiv.

Lagen säger att vi får lagra cookies på din enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande.

Denna webbplats använder olika typer av cookies. Vissa cookies placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor, exempelvis Youtube och Spotify.

Tillåt alla cookies
Tillåt valda
Lilla napoli Logo

VÅR PIZZA NAPOLETANA

Om det finns runt 3000 pizzerior i Neapel så finns det även lika många stilar av denna pizza. Det finns inte en helt korrekt pizza utan det skiljer otroligt mycket på i vilken stadsdel man är i samt vem som äger etablissemanget. Alltså är det vi serverar på vår pizzeria vår tolkning av Pizza Napoletana och ingen annans. Vi vet själva inte en enda pizza i Neapel som är exakt som vår, kanske finns det eller kanske inte. Huvudsaken är att vi rör oss inom det ramverk man kan kalla pizzan för Napolitansk, och det gör vi med råge.

På många sätt är den napolitanska pizzan tvärt om gentemot den svenska varianten. Den är mjuk, fluffig, lättsmält, lättäten, lite slabbig och har en större kant (cornicione). Alltså måste man ha ett öppet sinne första gången den äts, så se till att kasta alla dina förväntningar ur skallen innan du kommer innanför våra dörrar om du inte varit här innan. I jämförelse med en svensk pizza är även Pizza Napoletana mycket spartansk och du kommer endast hitta ingredienser som fyller ett klart syfte på pizzan. Avskalad skulle man kunna säga. I Neapel är pizza Margherita storsäljaren och troligtvis utgör den mer än 50% av alla pizzor som säljs där dagligen. På vår meny går den som pizza nummer 2.

 

DEGEN ÄR ALLT

När det kommer till Napolitansk pizza är degen det absolut viktigaste och det vi lägger ner mest tid på. Enligt oss är nyckeln till en bra och lättsmält deg är i grunden enkel, mycket små mängder hävningsmedel (surdeg, jäst etc.). För att då jäsningen inte skall ta för för lång tid låter vi alltid degarna ligga i rumstemperatur där allt går mycket snabbare. Anledningen till att vi använder så små mängder är för att andra små processer som pågår i degen skall hinna arbeta klart innan degen blir överjäst, även dessa arbetar naturligtvis snabbare i varmare temperatur. Ungefär som att en banan mognar snabbare i rumstemperatur än i kylskåpet.

För att jäsa degen använder vi idag antingen vildjäst eller surdeg och ibland en blandning av de två. Vildjäst är helt enkelt jäst vi fångar från naturen som till exempel från mammas äpplen och som vi sedan matar upp som en surdeg (yes, vi är lite nördiga). Slutresultatet är liknande en surdeg men inte helt. Med vildjäst har vi fått bäst resultat den senaste tiden även om den är tidskrävande.

Vi använder mjöl som tillverkas i Neapel då detta helt enkelt är bättre för Pizza Napoletana än svenska. Med bättre menar vi naturligt starkare som tål våra långa jästider. Starka svenska mjöler har tillsatser i sig vilket vi helt enkelt inte gillar. Mjölet från Neapel vi använder innehåller endast vete och inget annat. Dessutom smakar svensk vete även mer smörgås än pizza napoletana vilket inte är så konstigt då det är vete från just sverige. Vår största dröm är ändå att kunna använda svenskt mjöl i framtiden och vi stressar så många mjölnare vi hinner med. Många intressanta försök under luppen just nu.

 

Tomater

Till Pizza Margherita och Pizza Marinara använder vi bara san marzanotomater till tomatsåsen. Till andra pizzor med tomatsås använder vi hela skalade tomater från ett annat område. Vi använder olika tomater då konsistensen och smak är olika och passar då även till olika pizzor. Vi tillsätter endast salt till vår tomatsås för att ingen tomatsmak skall försvinna i en ocean av så kallad pizzakrydda vad fan det nu är för något.

 

Mozzarella

Till pizza Margherita kommer vi tillverkar vår egna mozzarella, mer har vi inte kapacitet för just nu. Denna ost blir överlägsen då den är färsk och får den smak vi söker. Till andra pizzor använder vi mozzarella som vi själva importerar från Neapel. Mannen som gör osten vet vad han sysslar med och har aldrig gjort annat.

ÖPPETTIDER

Bokningsbara pizzadegar


Måndag: Stängt
Tisdag: Stängt
Onsdag: Stängt
Torsdag: 11.30-14.00 & 17.00-21.00
Fredag: 11.30-14.30 & 17.00-21.00
Lördag: 11.30-15.00 & 16.30-21.00
Söndag: 11.30-15.00 & 16.30-20.00

Avvikande öppettider Och Vinfestival här

INFO och GREJER

Boka pizza? Klicka HÄR

Bokningsfrågor
Just nu har vi mycket att göra och därför hinner vi bara svara på frågor som gäller färre eller fler antal pizzor i ditt sällskap.

Andra frågor:
Även här har vi mycket att göra och därför tar det 1-3 dagar innan vi hinner svara på mailen. Förhoppningsvis hittar du svaret på din fråga under "vanliga frågor". Annars kan du komma in till oss på plats under öppettider så svarar vi.

Jobba hos oss?
Maila jobb@lillanapoli.se

HITTA HIT

Halmstadvägen 1
311 45 Falkenberg

FÖLJ OSS

Facebook
Instagram

WEBSHOP

Allt vi serverar på pizzerian säljer vi också i vår webshop
Klicka HÄR